עד דלא ידע – צמחים משכרים לפורים
מצוות היום בחג הפורים, “חייב איניש לבשומי”, חביבה אולי במיוחד על לא מעט אנשים – אך אם אתם רוצים לחגוג את פורים מבלי לצרוך משקאות חריפים או שאר חומרים מזיקים, לטבע יש פתרון: צמחי מרפא עם אפקט משכר. דמיאנה (או בשמו הנוסף, טורנרה) צמח המשרה תחושת אופוריה עדינה. מקורו של הצמח מאזור מקסיקו, מרכז אמריקה […]
צבע הטבע
עדיין ברוח חג הפורים, אליו גייסנו את אוצרות הטבע בשבוע שעבר – כולנו יודעים שלתבלינים מגוון סגולות בבישול, בחליטות ובמאכלים שונים, אבל האם ידעתם שבאמצעות תבלינים אפשר להתאפר? בימי עברו, כשאנשים רצו להתאפר, הם היו פונים לטבע ומפיקים ממנו איפור גוף ופנים במגוון צבעים; משורש של דבקה זיפנית הפיקו צבע אדום ומהפרח של שעועית הפרפר […]
חמוץ שהוא מתוק
ערימות המתוקים שנשארו לחיסול ממוקד ושיטתי עד פסח, מעוררות געגוע דווקא לטעמים חמצמים לגיוון. יש משהו בטעמים באלה שמושדרג מאכלים ואף מוסיף להם איזה ניחוח של ביתיות וטאץ’ שונה. הנה כמה תבלינים שעשויים לרענן בימים אלה גם את האגף הזה של הטעמים – לכל אחד מהם סגולותיו. תבלין הסומק הסומק הוא פרי חמצמץ המשמש כמרכיב […]
עונת הניקיונות
חג הפסח מאופיין בעבודות ניקיון נמרצות המתמקדות בסביבת הבית ובניקוי החמץ מביתנו ואולי גם מחיינו. זהו ניקוי יסודי של פעם בשנה – פיזי ורגשי. ומה עם ניקיון פיזי ורגשי של גופנו? הנה כמה צמחים אביביים לניקוי הגוף. למה חשוב לנקות את הגוף? גופנו צובר פסולת ורעלים, וחשוב לנקותו מדי פעם, לפחות כמו שאנו דואגים לעשות […]
נותן בהם סימנים
הרחבנו בעבר על סגולותיהם של תבלינים שונים, על תכונותיהן השונות – וזה הזמן להרחיב מעט על אופן בחירת התבלינים. גם אם רבים רוכשים את התבלינים בסופר, בשקיות סגורות אין ספק שערכם של תבלינים טריים (מהטעם ועד התכולה) עולה עשרות מונים על אלו התעשייתיים והארוזים. אולם גם כאן כדאי לוודא טריות ואיכות – הנה כמה טיפים: […]
מצמיחים שינוי
נס פך השמן שהספיק לשמונה ימים נותן בנו יפה את אותותיו: אחרי שמונת ימי החנוכה, מבקשים רבים מאיתנו לחזור אל התלם – ואל המשקל של לפני החג. הפתרון, כמעט כמו תמיד, נמצא בטבע. הנה כמה צמחים שיסייעו לכם לאזן את הגוף ולהפחית במשקל: הם אינם מהווים תחליף לתזונה ראויה ובריאה, אלא מצטרפים אליה ותומכים בה. […]
קצח וקולע
הקצח הוא צמח ותבלין הידוע בסגולותיו הרפואיות, כמו שאמר הרמב”ם: “הזרע השחור יפה לכל מיני המחלות, חוץ מהמוות”. אבל מה כל כך בריא בו? למה הוא מועיל? הקצח הוא צמח עשיר ומזין באופן יוצא דופן ובעל פעילות רפואית רבה המשפיעה על מערכות שונות בגוף. הוא מכיל חומצות אמינו, חומצות שומן, ספונינים סטרולים (נוגדי גידולים חזקים), […]
סגולות צהובות
כורכום הוא אחד התבלינים הנפוצים במטבח, אך רבים לא יודעים שהתבלין הטעים גם נחשב לאחד התבלינים החשובים ביותר לבריאותנו. חלק מהכורכום נסחר בצורה של קני שורש יבשים וחלקו מיועד למיצוי הכורכומנואידים, שהם הרכיבים הפעילים בכורכום שמהם מייצרים כמוסות. את הכורכום הטרי ניתן לאחסן במקרר מספר חודשים ולהמשיך להשתמש בו. עוד ניתן לשתול אותו באדמה בחודש […]
טעם החיים
תבלינים הם מוצרי חובה בכל מטבח וכל בישול. איך נדע לבחור אותם וממה רצוי להיזהר? הנה כמה כללים בסיסיים בטרם חידוש המלאי: 1. עניין של כמות – כצרכנים, קשה לנו לדעת כמה זמן התגלגלו התבלינים עד שהם הגיעו לידינו וכדי להגדיל את הסיכוי שהתבלינים שבהם אנו משתמשים הם טריים, כדאי לקנות בכל פעם קצת. 2. […]
“כשמן הטוב על הראש”
כל תושב בגליל ובשומרון ראה בשבועות האחרונים את תמונת כרמי הזיתים העמוסים במשפחות הנחות בצל עצי הזית עם הפיתה והלאבנה, ומעודדות את המוסק המתנדב המנער בחריצות את ענפי העץ למען יואילו הזיתים ליפול בטובם אל המחצלת המונחת מתחת לעץ. ובשעה שהמוסקים עמלים במלאכתם הכריזו התיירנים על פסטיבל הזית והם מעודדים מטיילים לבקר בבתי הבד השונים, […]