“שחמטיפוס”: מעלה מעלה

מאת: קרן חמיאל
איך התגברתי על פחד הגבהים שלי בזכות הרוחות בחוץ

“רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע”. אלברט איינשטיין
הבעיה העיקרית של מזג האוויר הלא ברור היא שיש רצון לטייל וללכת, אבל לא תמיד אפשר לצאת החוצה. זה בדיוק מה שהוביל אותי לאחד המקומות הכי מאתגרים שהייתי בהם – “שחמטיפוס” בקריית מלאכי: מדובר על קיר טיפוס ענקי שחייב אותי אחת ולתמיד להתמודד עם הפחד הכי גדול של – פחד גבהים !
כמה מילים מקדימות על קירות טיפוס: מדובר בענף ספורט אתגרי שבו על הספורטאי להגיע בטיפוס לסופו של מסלול על הקיר, תוך שימוש באחיזות ידיים ורגליים המפוזרות על הקיר ומחוברות אליו בברגים. הרעיון של טיפוס על מתקנים מלאכותיים יושם לראשונה בשנת 1964 באוניברסיטת לידס על ידי דון רובינזון (Don Robinson), מרצה לחינוך גופני.

כאמור, הרוחות העזות הביאו אותי לקריית מלאכי שם ליד חנויות בגדים ולא רחוק מהמרכז המסחרי מסתתר קיר הטיפוס הכי מגניב בסביבה. “שחמטיפוס” הוא מתחם סגור שכולו בנוי כקירות טיפוס המותאמים לכל הגילאים.

אתם בטח צוחקים.. לכל הגילאים? אז כן – להפתעתי ולתדהמתי כבר מגיל 3 אפשר להתחיל לטפס. ניצן בעל המקום יקבל את פניכם ויתאים לכם – לפי גיל, גובה (וכן גם על פי רמת הפחד) את המסלול המתאים לכם. ניתן לטפס עם נעליים שהבאתם מהבית ואפשר גם לשכור נעלי טיפוס מקצועיות יותר, ומתחילים…
הטיפוס הוא פשוט חוויה בלתי נשכחת. אפילו אחת כמוני, שמפחדת לעלות על כיסא בגלל פחד גבהים, נהנתה לגמרי. ברגע שמתגברים על הפחדים ומצליחים לטפס, ההנאה והאדרנלין פשוט מקפיצים וגורמים לאושר ולסיפוק שאין להם תחליף ואני בטוחה שלא תחוו בשום פעילות אחרת. הנחיתה למטה גם היא רכה – המתחם כולו מרוצף במזרונים עבים ונעימים ליתר ביטחון. המקום עצמו גדול יחסית ומתאים לקבוצות של עד 50 איש.

במהלך השנה מתקיימים במקום חוגי טיפוס (מגיל 3 ומעלה), שעות למבוגרים בלבד ועוד. בעיני אחד המקומות הכי שווים ליום גיבוש קבוצתי (ומהניסיון שלי, עדיף לתאם מראש בבוקר ואז המקום יהיה סגור רק לכם). בקיצור – מומלץ בחום.
שעות פתיחה: פתוח ימי א-ו, עדיף לתאם מראש בטלפון 08-9281090.

הגיל והתרגיל: הביקור מתאים למשפחות וקבוצות. ילדים מגיל 3 ומעלה.
אורך הסיור/פעילות: כשעתיים – שעתיים וחצי
מגזין נופשים נרתם לעזור ולחזק את אתרי התיירות שומרי השבת. אם גם אתם רוצים לתמוך בשמירת השבת בישראל, זאת ההזדמנות! מחפשים פעילות למשפחה או קבוצה? העדיפו אתר שומר שבת. לרעיונות והמלצות hamateor@gamil.com

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע