מחלבה ואהבה

מאת: קרן חמיאל
טעם גבינת הג’אבן העיראקית היה רק טריגר לפתיחתו של מפעל קסום

ימי שישי הקצרים מוקדשים אצלנו לזמן איכותי זוגי בזמן שהילדים בבית הספר ולנו סוף-סוף יש הפסקה קלה מהמרוץ של החיים. כל שבוע אנחנו מחפשים מקום מעניין לבלות בו, ובשבועות האחרונים גילינו מקום מושלם הכולל פסטורליה, ארוחת בוקר מעולה ובעיקר אווירה מצוינת ונעימה. מדובר במחלבת עברי שבמושב עזריה; אל תפספסו גם את הסיפור העדתי.

מחלבת עברי נמצאת בלב שדות החקלאיים של מושב עזריה במועצה האזורית גזר. במקום דיר כבשים מטופח ונקי ממנו מיוצרות חלק מהגבינות הנמכרות פה. המחלבה הוקמה כבר בשנות ה-50, אז הייתה משק חקלאי קטן שכלל גם שטחי גידולים ורפת. בעקבות משבר כלכלי קשה בארץ הבינה המשפחה כי עליה למצוא פתרון נוסף להכנסה. אם המשפחה, שולה עברי, נזכרה בגבינה מיוחדת שהוכנה בעירק ושבני העדה העירקית מלאים געגועים אליה. מהחלב החלה להכין (לראשונה בחייה, ממתכון ששמעה) את הגבינה המסורתית העירקית הנקראת ג’אבן ולמכור אותה לשכנים. השמועה עשתה כנפיים ואת הג’אבן החלו להזמין בכל “מרכזי העירקים” בארץ.

באותה תקופה היו השכנים של משפחת עברי גרוזינים וגם להם הייתה גבינה שאליה התגעגעו, מזכירה במעט את הג’אבן העירקי. כאשר ראו הגרוזינים את הגברת שולה מוכרת ג’אבן טעמו ונתנו לה הוראות כיצד להכין את הגבינה הגרוזינית. היזמת הצעירה למדה והכינה, השמועה רצה בעדה הגרוזינית ואלו קנו בכמויות ענקיות. המשק הקטן הבין את הצורך והקים באופן רשמי את המחלבה.

מאז גדלה המחלבה מאד ואת התוצרת שלהם ניתן לרכוש בסופרים איכותיים ובחנויות טבע שונות. לפני שנתיים נכנסה לעסק הבת, מיכל, שהבינה כי הסיפור והמקום הפסטורלי של המחלבה מעניין לא פחות מהמוצרים עצמם. למרות שרבים ניסו לשכנע אותה שימי שבת הם הימים הטובים לעסק תיירותי, היא החליטה ששבת שייכת למשפחה בלבד והחליטה להפוך את המחלבה לאתר תיירות ובילוי שומר שבת – ומאז בכל יום שישי אחת לשבועיים נפתחת המחלבה להפנינג טעים במיוחד. מי שמגיע רוכש מגש גבינות ענקי ולחמי קלצ’ונה איטלקיים, ממולאים בגבינת מוצרלה, עגבניות, שמן זית ובזיליקום וכן מאפה קלצ’ונה ספיישל – שבו יש גבינת פרובלונה, ממרח חצילים, קונפי שום ועד הפתעות שנאפות לכבודך ממש בטאבון.

הישיבה במקום היא בזולה הנעימה שפתחו לצד המחלבה, לצלילי המוסיקה הנעימה ברקע והריחות המשגעים שפותחים את התיאבון. האוכל מעולה והאווירה פשוט משגעת – קבלת אורחים ותחושה ביתית, והכי כיף לטייל אחר כך גם בדיר העזים (כזה דיר נקי עוד לא יצא לי לראות…) ובסביבה החקלאית הקרובה.
מי שלא יכול להגיע בימי שישי יכול להתנחם בימי הגיבוש הנערכים לקבוצות בתיאום מראש, ושכולל סדנאות להכנת גבינת עזים, ארוחה חלבית איכותית, סיור בשטח ועוד. אבל הכי-הכי חשוב, לא משנה באיזה פורום תגיעו, אל תשכחו להזמין את גבינת הג’אבן העיראקית – הגבינה פשוט טעימה בצורה יוצאת מהכלל ויש סכנת התמכרות קשה.
שעות פתיחה: פרטים בטל’ 08-9227266.
הגיל והתרגיל: לכולם.
אורך הסיור: הפנינג שישי תלוי בכם, סיור בתיאום מראש כשעתיים.

מחפשים פעילות למשפחה או קבוצה? העדיפו אתר שומר שבת.
מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק “פתוח ביום חול” או לבלוג “בצד הדרך”.
גם אתם אתר תיירות איכותי ושומר שבת? צרו קשר ונספר גם עליכם: hamateor@gamil.com

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע