הורה הדרים

מאת: קרן חמיאל
מטיילים, נהנים ומחזקים את אתרי התיירות שומרי השבת, והפעם: חוויה חקלאית במזכרת בתיה

חודש שבט מסמל את תחילת השנה החקלאית הטבעית של האילן: זה בדיוק הזמן לצאת לפעילות חקלאית וחווייתית עם הילדים ולהכיר את עולם הטבע בצורתו היפה והססגונית . ולכן הפעם נבקר במזכרת בתיה, ב”חוויה חקלאית”.
“חוויה חקלאית” קיימת משנת 2003 במטרה לחוות את החקלאות כפי שהייתה נהוגה בימי קדם, כאשר ישנו שימוש בכלים הקדומים, והכל בקישור לחג או לעונה שנחגגת במקביל. את העסק הקים אליעד ארקין, נצר למייסדי המושבה מזכרת בתיה ודור שישי בארץ – ועד היום הוא לב-לבו של העסק. הפעילות מותאמת לפי עונות השנה: בקיץ יש פעילות בציר ענבים, סתיו- מסיק זיתים, בחורף הדרים ומפסח – קציר שיבולים.

לאחר דברי הפתיחה נכנסנו לפרדס עם תרמילים מקטפות ומספריים והתחלנו בקטיף. הילדים, בליווי ההורים והצוות, קטפו את הפירות אותם ריכזנו מכל ענק. לאחר ריכוז הפרי קיבלנו הסברים על פרי ההדר ומרכיביו וכיצד היו עובדים בבתי אריזה לפני 50 שנים בתהליך יצוא התפוזים. הסיפור מרתק והילדים (כמו גם אנחנו המבוגרים) מופתעים וסקרנים.

מהסבר תיאורטי עוברים לפרקטיקה ואנחנו מוצאים עצמנו שוטפים את הפירות במברשות, מנגבים, מדביקים מדבקות, עוטפים בנייר פרגמנט ומעבירים לתוך ארגז. חזרנו לשנות ה-50 והעבודה מהנה ונעימה. מיד בסיומה אנו מקבלים פירות הדר לסחיטה במסחטות מקצועיות ובמסחטות אישיות אנו שותים לרוויה וגם מקבלים מתנה למזכרת – בקבוקון ממותג מלא במיץ תפוזים שאנחנו סחטנו.

חוויה ההדרים אמנם הסתיימה, אבל אליעד מזמין אותנו לסיבוב שבעת המינים בסיור על גב טרקטור ועגלת נוסעים בשטח החקלאי. וכשכבר התעייפנו (לפחות ההורים), נהנינו משתייה חמה ומהכנת פיתות טעימות שהשאירו לנו טעם של עוד .
שעות פתיחה: חוויה חקלאית פתוחה כל השנה בתיאום מראש. טלפון 072-2500692. הגיל והתרגיל: הביקור מתאים למשפחות וקבוצות עם ילדים עד כיתה ו אורך הסיור/פעילות: כשלוש שעות.
לרעיונות והמלצות hamateor@gamil.com

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע