תבלינים, וויסקי הודי ואווירת שוק צבעונית: קפיצה קטנה מפתח תקווה למומבאי
מי היה מאמין שבפינה יחסית נידחת בפתח תקווה מתחבאת חתיכת הודו אמיתית.
"הודו הגדולה" היא לא בדיוק מסעדה, היא חוויית ניחוחות. נכנסים פנימה ומוצאים את עצמכם יושבים בתוך מכולת תבלינים וקטניות הודית של ממש: מדפים עמוסים ברטבים הודיים, אבקות ומשחות תבלין, וילונות מבריקים עם עיטורי זהב, פסלונים קטנים מוזהבים (לא עבודה זרה, מבטיחה!), חנוכייה צנועה מציצה לצידם, פוסטרים של נופים הודיים על הקירות ושולחנות מצופים בתמונות נוף הודיות מתחת לשעווניות, כמו פעם אצל סבתא. המוזיקה הודית, האנשים נכנסים מחייכים ומבסוטים על עצמם, וכוס תה הודי נוחתת בתוך ספל של קפה. לצדה וויסקי אמרוט הודי. בקיצור, אייר אינדיה בלי הג'ט לג.
מאז המסעדות הכשרות של רינה פושקרנה לא התגעגעתי כך לאוכל הודי. וכאן הסיפור ברור: מי שלא אוהב תיבול עז – שיחזור הביתה. הטעמים חזקים, אסרטיביים ולא מתאמצים. כבר בפתיח, מיקס המטוגנים (שתי "סמוסות", "פאקורה" ושני "וואדה" במילויים שונים) מתחבר נפלא לרטבים. הבצלים בציפוי קמח חומוס? נשנוש "מגזיל". ארבעה רטבים מלווים אותם בצבעוניות עזה: רסק עגבניות טריות, ירוק על בסיס מנטה ונענע, לבן־בז' על בסיס קוקוס וחריף שמוגזם בחריפותו. הכרובית עם הירקות מזכירה תבשיל פסח טעים.
הסלמון מסאלה מענג של ממש: דג עסיסי ברוטב מבוסס קוקוס, קשיו, בצל, עגבנייה, ג'ינג'ר ושום. לצדו אורז בסמטי צהוב עם כרובית, אפונה, גזר וחמוציות בתיבול קארי וכורכום. כל דבר מעכשיו, מודה, ייראה תפל. הקינוח: עוגיית קמח חומוס עם שקדים, קשיו וחמוציות, לצד גלידת קשיו, הל וזעפרן עם חתיכות קשיו. כייפי, מפתיע ומעניין.
אז מה הסיפור? הבעלים פתח את המקום במקור עבור עובדים זרים מהודו, ומצא את עצמו מתקדם ומתרחב רק כי ישראלים חיפשו מסעדה הודית כשרה שאינה בשרית.
תודה שמצאת גם אותנו.
הודו הגדולה: סטרומה 8, פ"ת
כשרות: חלבי, רבנות פ"ת
