אסיאתית במבטא צרפתי

מרקמים מרתקים, טעמים שמתפוצצים וטיפול מיוחד בכל פיסת דג. הכירו את דאשי

כשהגיעה ההמלצה בוואטסאפ לקפוץ לדאשי בנתניה (המספר מופיע בתחתית העמוד), שמחתי מאוד. הבירה הצרפתית בישראל הופכת אט אט למעצמה קולינרית כשרה, גאווה יהודית, ישראלית וצרפתית. אז במילה אחת – "נהנינו". בשתי מילים – "נהנינו מאוד".

דאשי החלה כמסעדה יפנית, והבינה שהישראלים רוצים אסיאתי ופחות להתמקד במחוז כזה או אחר של העולם. הבעלים והשף נעתרו והתוצאה קסומה ומקצועית. 

השף דניאל ביטון יצר תפריט מפתיע ומענג, כזה שטומן בחובו הפתעות בכל ביס וגם לפני. מרקמים מרתקים, טעמים שמתפוצצים וטיפול מיוחד (כולל הסברים) בכל פיסת דג.

כך למשל הגיעה מנה מרהיבה של טונה אדומה, כזאת שקוצבה מכמה מקומות בגוף המנוחה. 3 פיסות שונות כולל מהבטן, וזה רך נימוח, נמס בפה וטרי כאילו הטונה עדיין משוחחת עמנו ומתרגשת מהמעמד. הרולים שהוגשו היו סושי מעולם אחר: טעמתי כזה אולי, רק מעבר לים, לונה פארק של טעמים וארומות. 

או הנגירי בהפוכה – ניגירי טונה, מעליהן זוקה, אורז, פוריקאקי וקינג פונזו ויש פה טריק: צריך להפוך את המנה בעת הגעתה ללשון כדי לקבל זץ של טעמים.

מנה נוספת שהותירה בנו רושם עז היתה ה"מוסר בלאק" מתפריט הטעימות – בטן של לברק על שיפוד, רכה כל כך שאם עוצמים את העיניים אפשר לטעום שקדי עגל עשויים היטב, מנה חלופית וראויה לתשעת הימים...

בימים אלה מתעדכן התפריט, ואני כבר סקרנית לדעת מה עוד ימציאו שם.
C'est très délicieux.

  • DASHI: הרצל 1 נתניה
  • כשרות: הרבנות נתניה (המוצרים כולם מהדרין)

 צילום: אסף קרלה

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע