המנות היהודיות מפעם חוזרות עם טוויסט קצת אחר, בפסטיבל ירושלמי
מעולם לא הסגרתי את מוצאי. לא עדה, לא שכונה, לא שום תווית שתשפיע על חוות הדעת הקולינרית העאלק מקצועית שלי. וזה טוב, כי זה מאפשר להתפרע בעולמות לא לי, לצאת מוקסמת עד כדי רצון להציע את עצמי כשוליה אצל כל שף ושף ו… בלי להזכיר עדה.
במסעדת 02 במלון ענבל הירושלמית מקיימים פרויקטים קולינריים מעת לעת (ותתעלמו רגע מפסטיבל המרקים, זה לא קשור). הפעם, מציע השף אברהם פרייזן מסע מרתק במטבח המזרח אירופאי, בפסטיבל שהחל השבוע ושיסתיים במוצאי תענית אסתר (או עד שהפריץ ימות…).
אם חשבתם על גפילטע פיש קרעפלאך ויפצ'וק, החשיבה במקומה, אבל לא את זה תטעמו בפסטיבל. המנות היהודיות מפעם מהווים השראה למשהו חדש, עכשווי ומעודכן, שעושה כבוד להיסטוריה ומציג פרשנות רלוונטית לחורף 2025:
פורל מעושן עם קולורבי, בובעס, חזרת לבנה, שמיר, או חינקלי ממולא קונפי שוק ברווז בבורשט (!), פרח פירוגי ממולא תבשיל לחי על דמי גלאס כרוב, אוסובוקו טלה עם לפת בפחם, קרם שורש פטרוזיליה, יוגורט קשיו. שילובים שנראים טוב על הנייר ומרגישים מדהים בחיך.
מזרח אירופה עשתה עלייה והיא מתמקמת לשבועיים בירושלים.
קחו לכם כוסית יי"ש, ואל תפספסו.
- פרויקט מזרח אירופה ב–02: מלון ענבל, רח' ז'בוטינסקי 3, ירושלים
- כשרות: רבנות ירושלים (רגילה)
צילום: איתמר גינזבורג