מערת השודדים

את האוצר שתגלו בקראפט התל אביבית הירושלמים גילו מזמן – רק בלי הנוף לים 

את האוצר שתגלו בקראפט התל אביבית הירושלמים גילו מזמן – רק בלי הנוף לים 

מתישהו מאז שנוסד המדור הזה המלצנו על קראפט פיצה מירושלים. המקום אף זכה בתואר אחת מחמישים הפיצות הטובות בעולם. לאחרונה, מתברר, הם פתחו סניף בתל אביב.

תיכף נדבר על הפיצות, אבל אני רוצה להתעכב רגע על החוויה הכוללת בסניף החדש. המקום עוצב ונבנה על ידי הבעלים – דוד קפלן, בעיצוב פיסולי דמיוני, המדמה מערה על החוף, עם תאורה שמשתלשלת מהתקרה הקעורה באווירה חמה ומחבקת. 

צריך להגיע למקום כדי להבין מה הוא עשה שם: התחושה קרובה מאוד לארוחה בתוך מערה, מודרנית. המסעדה מערה ממוקמת במפלס ביניים שמשקיף לים, וכך, מכל כיסא במסעדה ניתן לצפות בים. מדליק במיוחד.

הפיצות של קראפט פיצה ביסטרו, מוכנות בטאבון ענקי ומוגשות במקום בסגנון נפוליטני ונעשות מבצק מחמצת שמוכן במקום בתהליך הכנה שאורך שלושה ימים, על מנת לייצר פיצה טעימה יותר עם בצק אוורירי וקריספי שמקל על העיכול. 

המיוחדות שכדאי לדגום: פינוקית – עם קממבר, קונפי שום ודבש, מסולקת – סלק מעושן, בצל סגול, בלסמי מצומצם ופלפל שחור, אוממית – עם שמפיניון, פורטבלו ושמן כמהין והמתוקה – בטטה, גבינת עזים, בצל ירוק וסילאן.

  • קראפט פיצה: הירקון 169, כיכר אתרים תל אביב
  • כשרות: מהדרין, רבנות תל אביב

צילום: אסף קרלה

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע