הצפון הכשר

כל שומר כשרות הרגיש לפחות פעם אחת בחייו, דקירה קטנה במעלה הגרון והחיך כשעבר ליד אוהל דרוזי. יש משהו באוהלים האלה שניצבים בצד הדרך,

לא עוד כמיהה מרחוק לאוכל דרוזי משובח על הדרך. הכירו את המטבח של נורה

כל שומר כשרות הרגיש לפחות פעם אחת בחייו, דקירה קטנה במעלה הגרון והחיך כשעבר ליד אוהל דרוזי. יש משהו באוהלים האלה שניצבים בצד הדרך, וכוללים חיוכים ושמחה מפרגנת. תמיד ראיתי (מבחוץ, מבחוץ!) כיצד מכינים את הפיתות הדקות על מתכת קעורה ולוהטת, את הדבש והחמאה שמורחים עליהם, ואין מה לומר, כשרות זאת מסירות נפש.
לא עוד.

בשבוע שעבר סעדתי בדלית אל כרמל, במטבח של נורה. נורה חוסייסי, אישה מקסימה, מפעילה מטבח כשר (משגיח במקום) עם כל הדברים הטובים שיש למטבח הדרוזי להציע. האווירה באמת מיוחדת ושונה, עם שולחנות ארוכים ודגלי ישראל לרוב, ותחושה מחממת לב של הכנסת אורחים כמו בימי התנ"ך. הכל טעים, בשפע ומלווה בהסברים וטעימות, מרגע נטילת הידיים ועד למנה האחרונה והטעימה (אימאל'ה)

לא לפספס: מנסף – אורז עם עוף וצנוברים, עלי כרוב ממולאים, ונייה – קבב עם עגבניות והמקבילה, סונייה – קבב עם טחינה. ביום שהגעתי לא היתה במיה ברוטב עגבניות, אבל מי שהיה וטעם – הפליג בשבחים.

תדע כל משפחה שומרת כשרות שנוסעת צפונה, שזה, זה, המקום לעצירת צהריים.
כנסו, ברכו והתברכו. וד"ש לנורה המקסימה.

  • המטבח של נורה: רחוב 6, דלית אל כרמל
  • כשרות: הרבנות לכשרות ארצית

צילום: נור עזאם

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע