הטרנד הלוהט של בישול על להבה גלויה הופך ב’Flame TLV’ לארוחה מוצדקת במיוחד
זכתה העיר העברית הראשונה וזכינו אניני הטעם לפריחה מרשימה של מסעדות יוקרה כשרות. הפעם נפרגן לשף הצעיר אורן אסידו, במסעדה שבמלון קרלטון – “פליים”, בן טיפוחו של השף מאיר אדוני שהפעיל במקום בעצמו את מסעדת לומינה הכשרה זמט”ל (זכר מסעדה טעימה לברכה).
Flame, להבה, היא “אש גלויה” עם מנות שכולן, ללא יוצא מן הכלל, עוברות תהליכי בישול באש גלויה – ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים. זהו טרנד לוהט (תרי משמע) בקרב מסעדות מובילות בעולם. מטבח מסעיר שמשדר חדשנות מצד אחד וריגוש ופראיות, מאידך.
קחו למשל כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי, סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים, או בעיקריות: סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה. ובקינוחים? טארט לימון מפורק עם קרם פיסטוק, קרם לימון, מרנג שרוף (כמובן), קראמבל וניל וגלידת תות.
אגב, מספרים שבפליים קיים אחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.
Flame TLV אליעזר פרי 10, תל אביב
כשרות: רבנות תל אביב
צילום: איתיאל ציון