גם בתשעת הימים אפשר לאכול כמו שצריך
מה לעשות, ובית המקדש טרם נבנה. האמת שיש מה לעשות, וזה פחות התפקיד של המדור הקולינרי. תכל’ס, עד שזה יקרה, בתשעת הימים נהגו יהודים בכל העולם (כמעט) להימנע מאכילת בשר.
בכל העולם – שפים אתגרו את עצמם בימים אלה לתפריט שהוא פרווה בואכה דגים. על אחת המסעדות הידועות בירושלים נדבר הפעם: מסעדת ׳צדקיהו׳ הכשרה הפועלת כבר 31 שנים בעיר, שנערכה לימים אלה עם פסטיבל דגים של ממש, כיאה לימים של חורבן.
תפריט הדגים של צדקיהו הוכן על ידי שף מוטי אוחנה, וכולל 6 מנות שנבחרו בקפידה. תפריט הדגים החדש מוגש לצד התפריט הרגיל והמוכר של המסעדה המיתולוגית לאלה שלא חשים את החורבן.
טעמנו את תפריט ספיישל הדגים, שבהמשך – עשוי להפוך לחלק קבוע בתפריט המסעדה המגוון של המוסד הירושלמי.
דגמתי את הספיישל ואני בהחלט ממליצה:
קריספי לברק מפורק: נתחי לברק מטוגנים על סלט עלים פרש, עגבניות, פלפל חריף וזיתי טאסוס, שמן זית ולימון.
פיש אנד צ׳יפס: נתחי קוד בטמפורה, צ׳יפס, זסט לימון, מוגש לצד איולי שיפקה ואיולי לימון כבוש.
קריספי פיש בורגר: נתחי קוד בטמפורה, גוואקמולה, איולי צ’יפוטלה, בצל, סומק וכוסברה עלים, בתוך לחמניית בורגר קלאסית.
דג שלם: לברק ואפשר להזמין אותו מטוגם או על פחם, לצד תפוח אדמה מדורה, צ׳ימיצ׳ורי וזעתר.
שיפוד סלמון: על רוטב אסייתי וסלט ג’ינג’ר, בצל ירוק וצ׳ילי אדום
דג דניס פתוח: על פחם המוגש לצד צ’ימיצ’ורי עשבי תיבול ולימון.
מסעדת צדקיהו – יד חרוצים 21, תלפיות, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים