פלאס: פגיעה מדויקת
המחווה הירושלמית והמרשימה של השף ברק
צילום: אסף קרלה
המסעדה שניצבת בקומת הגן של מלון ולדרוף אסטוריה הירושלמי מספקת מדי פעם תוצרות קולינריות מרגשות. כעת נפתחת ה”פלאס” של השף איציק מזרחי ברק, והתפריט מסחרר את בלוטות הטעם. כך שעוד לפני המנות הראשונות פגשנו בייגלה ירושלמי, שיני שום בתמרהנדי ו”לאבנה” שקדים.
במנות ראשונות החדשות כוללות: קובנייה דג ים – בורגול, עשבי תיבול, ויניגרט ג’ינג’ר, פלחי צנונית ושמן זית. צ’יגה – עלי תרד תורכי, כרישה צעירה ועשבי תיבול. בצק יופקה במילוי בשר בקר – סלט פלפלים קלויים, אריסה, צנוברים, דלעת מקורמלת וטחינה. טורטליני שפונדרה – חמוסטה, עלי מנגולד, סלרי, קריספי פנקו, עשבי תיבול. שקדי עגל – קרם חציל מעושן, ארטישוק צלוי, צ’יפס ארטישוק, לימון כבוש, צ’ילי וכוסברה.
בגזרת המנות עיקריות: פילה בר ים צלוי על גריל פחמים – עלי מנגולד, כוסברה, גרגירי חומוס וקרם חריימה חריף. חזה עוף סוביד – ספגטי ביתי, טחול, עגבניות טריות, עגבניות צלויות וגזרים צבעוניים. קונפי שוק ברווז – תמר מג’הול, עלי תרד פריכים, בטטה. סיגר שקדי עגל – טחול, כבדי עוף, חציל שחור, מאשווייה ירקות ובצלצלי שאלוט מקורמלים. צלעות טלה נבלוסייה – אוכף טלה במעטפת בורגול, כרובית צלויה, כרובית בטמפורה.
השף איציק מזרחי ברק בטוח שאניני הטעם יתרשמו מהתפריט המושלם שלו: “הפלאס היא מחווה אדירה לבית שלי ולעיר הבירה ירושלים. הניחוחות, הטעמים, התבלינים והמאכלים שעליהם גדלתי הם אלה שהובילו אותי ליצירת תפריט חדשני וטוב כל כך. מי שיטעם יתנסה בחוויה ייחודית”.
מסעדת פלאס
כתובת: מלון ולדורף אסטוריה, גרשון אגרון 26, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים, מוצרים בכשרות מהודרת