סוף לסקרנות: המטבח הדרוזי נפתח בפנינו

מאת:גלית אור
שילוב של מנות אייקוניות עם מחווה מחממת לב הופכת את הבטן, תרתי משמע

שילוב של מנות אייקוניות עם מחווה מחממת לב הופכת את הבטן, תרתי משמע

זה התחיל מרגש מאוד, זה הפך למרגש נורא וטעים נורא: מהפך הכשרות שעשתה בסמה הינו, דרוזית גאה אלמנת צה”ל, בימיה הראשונים של מלחמת שמחת תורה, הפכה לרבים את הבטן, תרתי.

המסעדה שלה, “נור”, הכשירה את המטבח על מנת שגם חיילים שומרי כשרות ייהנו מאלפי מנות המטבח הדרוזי שהיא בישלה עבורם. המחווה הזאת התבררה כמעשה קולינרי משובח ושובר שוויון שחצה את המגזר (הדרוזי) וחרך את המגזר (הדתי והחרדי), ולראשונה, יכולים שומרי כשרות לטעום ממטעמי המטבח הדרוזי, רעיון שמנפץ סופסוף את הסקרנות לאנשים כמוני. 

ניתן להזמין ארוחת בוקר דרוזית מפנקת, שחוץ מהרגיל, מכילה המון נגיעות דרוזיות גליליות ומבוססת גבינות טבעוניות, אבל!! בצהריים ובערב, מציגה בסמה את תבשיליה הפופולריים כמו מנסף של טלה או עוף – תלולית אורז ארומטי, עליה נחים קרעי בשר בבישול ארוך, מלפוף – גרסת הכרוב ממולא אורז של המטבח המקומי ושלל ממולאים ומטוגנים דרוזיים, כגון קובה, פטאייר, וסיגר מסאחן…

“נור” –  בג’וליס

כשרות: הרבנות לכשרות ארצית

צילום: אוממי / אורי ארנולד

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע