מתארחים בסלון היווני

מאת:גלית אור
המסעדה האהובה באשדוד חושפת את המתכון האהוב

המסעדה האהובה באשדוד חושפת את המתכון האהוב

סלון יווני אשדוד היא מסעדת טברנה חלבית כשרה השוכנת במלון ווסט באשדוד. המסעדה נחשבת לפאר המטבח היווני ומציעה חוויה קולינרית יוונית אותנטית, עם תפריט ססגוני, עשיר ומגוון מהמטבח היווני. רק לאחרונה התחדשה המסעדה הפופולרית בתפריט מעודכן ובכשרות הרבנות אשדוד.

אחת המנות הפופולריות שתמיד מבקשים את המתכון שלה מהשף היא מנת הפילה בנוסח סלוניקי. כעת, הוא משתף אותה איתנו באהבה:

פילה לברק בנוסח סלוניקי

דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 40 דקות | מתכון ל 2 סועדים 

מצרכים להכנת הדג 

2 יחידות פילה לברק

4 זיתי קלמטה מגולענים

שן שום פרוסה

1 פילה אנשובי קצוץ

כף שמן זית

4 יחידות צלפים

כפית לימון סחוט


מצרכים להכנת הרוטב 

שן שום קצוצה

2 עלי מנגולד

רבע פלפל צ’ילי קצוץ

חופן שעועית ירוקה

4 חצאי עגבניות שרי

כף גרעיני חומוס

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה: 

מניחים את הפילה על נייר אפייה שהעור כלפי מטה 

מערבבים את שום לימון שמן זית ואנשובי מברישים על פילה לברק 

אפייה תנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 12 דקות

מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים לפי הסדר: עלי מנגולד, שעועית ירוקה. לאחר כדקה גם את השום, הפלפל ועגבניות. מוסיפים מלח פלפל ורבע לימון סחוט, מצמצים את הרוטב ומניחים על הדג.

כשרות: חלבי, רבנות אשדוד 

כתובת: מלון ווסט, רחוב הטיילת 21 אשדוד

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע