הפעם נצפין, כי כידוע הרוצה להטעים – יצפין.
סצינת המסעדות המשובחות והכשרות בצפון הולכת ומשתכללת (פרטים בשבועות הבאים), והפעם הכי צפון שיש, ראש הנקרה.
מי לא טיפס בין הנקיקים והציץ בים שמתפרץ פנימה בתוך הסלעים, והפתרון הקולינרי הכי קרוב לארוחה משביעה היה פחית תוססת ממכונה אוטומטית עצובה? זהו שכבר לא צריך להסתפק באוטומטיות.
מסעדת הצוק שממוקמת הכי רחוק שאפשר בצפון ישראל ועדיין מספיק רחוק מהחיזבאלה מציעה תפריט שף מבריק שהיה מצליח מאוד גם במרכז הארץ, הלוקיישן הצפוני והלכאורה מנתק – מעצים את החוויה עוד יותר. את “הצוק” הקימו צמד השפים מאור מלכה ואריק דניארו, שלאחר שנים בעולם הקולינריה מגשימים חלום ופותחים מסעדת שף כשרה, שמשלבת אירוח מוקפד ושירות איכותי, לצד טעמים מסעירים ומרגשים וכמובן הנוף, אוי הנוף.
האמת שארוחת הטעימות מכסה את רוב הדברים המיוחדים של המקום, אבל זה יוצא טיפה יקר. תכל’ס, אל תחזרו משם בלי שטעמתם את לקט הפטריות המוקפצות ברוטב אסייאתי על מצע פולנטה כמהין, חציל הבוקרים שכולל חציל קלוי באש גלויה, סלסת עגבניות, לימון כבוש וטחינת הר ברכה. פילה סלמון עם יין לבן, סויה ודבש על מצע ריזוטו ירוקים ואפונת גינה ומניפת הסינטה המיושנת על קרם שורש סלרי, ערמונים ובצלי שאלוט ברוטב יין.
יש גם מנות אחרונות שפשוט מצויירות, אבל מי יכול להגיע אליהן?
מסעדת הצוק, ראש הנקרה: 04-6016849
כשרות: מהדרין, רבנות מטה אשר
קרדיט צילום: יעקב מדר