למתחם התחנה בירושלים יש הרבה מה להציע – ממטעמים אסייתיים ואיטלקיים ועד לטעימות טורקיות
ראשית התנצלות: ההיגיון והמסורת היהודית אומרים, שהמדור הפעם היה צריך להיות מוקדש לסעודת יתרו הטוניסאית. ברם, לא מצאנו מסעדה טוניסאית ראויה למדור בארץ, ועם מזג האוויר השבוע לא היה טעם לקפוץ למסעדת “NINI” בפריז, אז נשארנו בירושלים.
הפעם אנחנו ממליצים על סיור קולינרי שבועי, בכל יום רביעי מ-17:00 ועד 18:45, במתחם התחנה בירושלים. הסיור החדש חושף את סודות מסעדות מתחם התחנה הראשונה, ואת אחורי הקלעים של המתחם הקולינרי הירושלמי ברגעיו האחרונים לפני שמתחם התחנה הראשונה משנה את פניו לעד לשיפוצים מעיקים של רכבת כבדה וקלה ורכבל.
עוד בסיור: מפגש עם שפים וברמנים עם הסודות והרכילויות שמאחורי המנות, והזדמנות לטעום מהבישול המקומי של המסעדות במקום. בכל מקום טועמים מנה אחרת, וגם שומעים סיפורים ורכילות – למשל, מה הגלידה שאהובה על שרה נתניהו בוניליה, המנה שנמצאת בבדיקה בפיורי, סלט פוק פוק בסטיישן9, קלצונה במסילה, קפה וסיפור באזחימן.
במתחם פועלות למעלה מ-27 מסעדות ואטרקציות קולינריות, לא כולן כשרות, אבל מנעד המקומות הכשרים מגוון ובהחלט מספק: ממטעמים ירושלמיים ישראליים ואיטלקיים ועד תענוגות אסייתיים וטורקיים.
עלות: 50 ₪ למשתתף, מספר המקומות בכל סיור מוגבל
כרטיסים: https://isaac-saloni-tours.co.il/new-station-restaurants/
צילום: איציק סלוני