למרובע הכולל את אילת, ים ושמש היתה חסרה הפינה של הדגים. חיפשנו… ומצאנו
מסעדות, ממש כמו ספרי תורה בהיכל – צריכות מזל. אתה יכול לשמוע מיליון פרגונים על מסעדה ולא להצליח להגיע אליה, כי היא בסוף העולם, אבל אם הגעת לשם, אתה יוצא מחויך ומרוצה עד הצד השני של הארץ.
זה מה שקרה לנו עם ורקאדה האילתית. אחרי פורים קפצנו לנוח בעיר, ככה לנקות את הגוף מאוזני המן וניירות צלופן. אחרי שהבעל שיחי’ סיים לכלות את זעמו ואת כרטיס האשראי באלף חנויות אלקטרוניקה ובגדים, תהינו איפה אפשר לאכול בעיר הזאת. נכון, אילת כבר לא מה שהייתה פעם, ובכל פינה, גם על הטיילת מלא מסעדות בכשרות מהודרת, ועדיין למרובע שכולל את אילת, ים ושמש היתה חסרה הפינה של הדגים. חיפשנו… ומצאנו.
“ורקאדה”, שנמצאת קרוב מאוד לטיילת, היא מסעדת שף חלבית יוונית איטלקית וכיפית במיוחד. ביוונית, ‘ורקאדה’ היא מילה המתארת את עובדי המזח בנמלים, אלה שפוגשים מדי יום את הדגים הטריים לאורך חופי יוון ואיי יוון.
השף שלומי פרץ, בחור מוכשר ויצירתי, לא הסתפק ביוון ושאב השראה מעוד מדינה השוכנת לחוף ים – איטליה, עם תפריט סיציליאני שמורכב מחומרי גלם איטלקיים משובחים, מהפסטה ועד הפיצה. וכך, דגים שהגיעו רק לפני כמה שעות מהים האדום, פוגשים קמח שהגיע מנאפולי, והכול מוכן ונאפה מול עיני הסועדים, עם ניחוח וארומה משכרת, ויופי מהפנט של ירקות ומנות שף מיוחדות. סימפוניה קולינרית מפעימה: מוזיקה של סנטוריני ואווירה של טוסקנה.
הגעתם לאילת? אל תפספסו את רביולי ורקאדה – רביולי עזים וחצילים, צנוברים קלויים, זרעי עגבניה, קרם יוגורט עזים, טחינה וצ’ילי, קבב אום רשרש – טחינה יוגורט, קונקסה, פלפל חריף, זוקיני, קלמטה, גרגרי חומוס, צנוברים, צנונית וכוסברה, פילה סלמון – לצד תבשיל חיטה ירקות שורש, קרם גזר וגזרים מקורמלים ברוטב סילאן.
לקינוח, קחו רדבול, ותיזהרו ממשטרת התנועה בחזור.
צילום: רוני בלחסן
מסעדת וארקדה – תרשיש 2, אילת בצמוד למלון סוליי
כשרות: חלבי, רבנות אילת