לנסיעה טובה תיכתבו ותיחתמו

מאת:גלית אור
הבשורה שבקעה שערי שמים (33 אלף רגל), על הצטרפות שף אסף גרניט כשף החברה בשחקים.

אלה מאיתנו שטסים הרבה, או טסים בכלל, ודאי שמחו כשהגיע הבשורה שבקעה שערי שמים (33 אלף רגל), על הצטרפות שף אסף גרניט כשף החברה בשחקים.

חשוב לציין שנוסעי מטוס הם קהל שבוי ועייף, שרק רוצה להגיע מהר למחוז חפצו, בלי רעש של ילדים בוכים, ועדיף שלא על קיבה ריקה, כך שבגדול – כמעט כל מה שמציעים לנוסעים, אתה לוקח ואומר “וואי איזה טעים”, או “לא תודה, אכלתי בבית”.

האתגר של גרניט היה גדול ולדעתי הוא צלח אותו כיאות: גם שמר על הטעם הביתי (“הכי בבית בעולם”), וגם פירשן קולינרית את המחשבות שלו לאוכל טעים, מנחם ומרגיע. טעמתי כמעט את כל המנות החדשות (ולא, עדיין לא טסתי) ויש לי 2 זוכות עיקריות: הסבזי הפרסי ופרגית מסאחן. 

חוֹרֵשְׁתֶ סַבְּזִי הוא תבשיל ירקות ובשר הנחשב למנת הדגל במטבח הפרסי. זהו תבשיל חמצמץ מירקות ירוקים טריים ומיובשים המתבשלים יחד בבישול ארוך עם בשר בקר ושעועית אדומה (אם כי באוויר לא תפגשו את המנה עם שעועית).

פרגית מסאחן הוא מאכל נפוץ במטבח הערבי, שכולל עוף צלוי ובצל מתובל בסומאק המוגש על לאפה. מעל, פוזרו בנדיבות צנוברים מטוגנים. 

שתי המנות מוגשות במחלקות עסקים (ופרמיום), אבל גם מי שיזכה “רק לכריך”, הסנדוויץ’ עם השניצל – פשוט הצגה!

טיסה טובה – ולא לריב על שוקולד!

צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט גרניט – בטיסות אל על

כשרות: הרבנות לכשרות ארצית, ובגרסת מהדרין, בד”צ העדה החרדית

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע