באמצעות עיצוב חדשני המשלב מוטיבים קלאסיים ומודרניים, מצליחה הפנינה החדשה של שפלת יהודה לרגש גם אותנו
תחילה אזהרה: בשורות הקרובות צפויות המון מילים באנגלית. ככה זה כשכל מקום עברי שרוצה להתחדש, עושה זאת על חורבות שרידי השפה העברית.
הנה סיפור מבטיח, מסעדת שף (מי השף?) פותחת מחדש את המסעדה במקום קסום. “ערמונים” נמצאת בריזורט דרים איילנד בשפלת יואב, מילים גבוהות שמתארות את חמי יואב הנוסטלגי והטוב, באזור טבעי. המסעדה עצמה ממוקמת על גדות אגם אקולוגי יפהפה, עם סאונד של ציפורים וצרצרים המרחיב את הדעת.
האזור חווה כנראה דעיכה וכעת הוא חוזר להוביל את התיירות והקולינריה בסביבה, באמצעות עיצוב חדשני המשלב מוטיבים קלאסיים ומודרניים, סטייל ניו-יורקי עם נגיעות עיצוב אוריינטליות. גם האוכל עצמו זוכה להתחדשות, ומשלב מטבח של פעם עם הברקות קולינריות של היום, ומבט זריז על הטרנדים של מחר.
בראשונות:
קציפת כבד אווז לצד אגס מקורמל וטוויל קרמל
סלט פיוז’ן בייבי, נתחי טונה אדומה בקראסט תבלינים וקרם יוזו
פילה בקר קריספי אבוקדו על מצע טחינה סלק
בעיקריות:
נתחי פילה בקר על מצע קרם כמהין, פירות יער ציר של יין מצומצם
פילה לברק במילוי פסטו כוסברה על מצע ריזוטו כרובית
סינטה נברסקה, נתח סינטה מובחר מיושן ומשויש, ניוקי, דמיגלס צרפתי, אפונה סינית ופולי סויה.
לא אמלא את חובתי, אם לא אתעקש שתטעמו את מנת הסשימי. דג מרענן המורכב מקוביות טונה אדומה, מוסר ים בכבישה עדינה, סלקים צבעוניים, סלט קליל עם טאצ’ יפני של ציר פונזו, הצגה לעין ולחיך.
יש כמובן קינוחים, אבל תשמעו לי ותתמקדו בבסבוסה, עוגת סולת עם סירופ סוכר מתקתק, קרם חלבה, קרם קוקוס ושערות קדאיף.
צילום: דויד ששון
ערמונים – ריזורט דרים איילנד בשפלת יואב
כשרות: רבנות נחל שורק