כזה לא טעמתם מאז התקופה העות’מנית

מאת:גלית אור
הבורג’ בגבעת עדה עושה כבוד לשלל מטבחים ותרבויות

הבורג’ בגבעת עדה עושה כבוד לשלל מטבחים ותרבויות

תחילה מעט היסטוריה: הבורג’ נבנה בתקופה העות’מנית ושמו יצא למרחוק כשהקיסר הגרמני וילהלם, לן בו לפני הפגישה המיתולוגית עם הרצל. בהמשך, קנה הברון רוטשילד את אדמות הבורג’ לטובת חקלאי זכרון יעקב שגידלו עליהן תבואה, ענבי יין ושקדים.

תכל’ס היו לנו כאן תורכים, אנגלים וישראלים. וזה הסיפור של הבורג’ – מפגש של שלושה מטבחים בראשון השף אבי שטיין שמתמזגים לתפריט מעניין שפועל רק בבוהוריים.

הגעתם למקום? הנוף הוא הארוחה, תגמעו ממנו ככל יכולתכם.
אבל יש גם אוכל טוב: 

פידה איסטנבול, למשל, הוא מאפה בצק תורכי במילוי בשר מתובל, סוג’וק עגבניות וצ’ילי מוגש עם טחינה סלט עלים ירקות ועלי תבלין. צ’ארלס השלישי – ארוחת בוקר אנגלית הכוללת זוג נקניקיות תוצרת בית, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תפוח אדמה פריך, צמד ביצי עין מוגש עם סלט עלים ירוקים ועלי תבלין. שקשוקה ירוקה – תבשיל ירוקים מנגולד ותרד מוגש עם סלט ערוגה טרי ובייגל שומשום חם. 

וד”ש לקיסר.

הבורג’ –  דרך הבורג’, בנימינה גבעת עדה

כשרות: רבנות בנימינה 

 צילום: גלעד הר שלג

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע