חגיגות יום ההולדת של שוק מחנה יהודה הולידו מנצחת בלתי מעורערת
שוק מחנה יהודה, כידוע לכולם, אגר בתוכו עם השנים סיפורים טובים, שירים מרגשים וטעמים היסטוריים, שקשה עד בלתי אפשרי לבטא בכתב.
השוק שכל ירושלמי מכיר מקרוב, ושרבים מישראל והעולם באים לחסות בין דוכניו ולתייר בין ניחוחותיו, מספק כבר מאה שנים של התרחשויות, טובות ולצערנו גם פחות כמרכז בלתי מעורער של ירושלים.
בשבוע שעבר, לרגל מאה שנים לשוק, התקיימה חגיגה מרגשת בשוק עם מוזיקה, מיצגי ענק, להטוטנים, הופעות וחיוכים. אבל מה שמעניין את המדור, זה פחות זמרים ולהקות ויותר קולינריה – והיה מזה ובשפע.
לרגל נקודת הציון הבנדורית ובהתחשב בזה ש”השוק של היום זה לא השוק של הלילה”, ומחנה יהודה כבר הפך למוסד קולינרי בפני עצמו, לכן, ברגע השיא של החגיגות התקיימה תחרות ׳מנת המאה׳ של שוק מחנה יהודה, במסגרתה בישלו מיטב השפים והמסעדנים של ירושלים מנה שהתחרתה על התואר הנכסף שבחר חבר שופטים מכובד ונערץ בראשות השף שלום קדוש והשפים קרן קדוש ומאיה דרין במנת ה״רביולי במיה״ של השף הבאמת מוכשר זכאי חוג’ה ממסעדת ג׳קו סטריט המפורסמת באגריפס – למנת המאה.
אז מה יש במנה הזוכה?
רביולי ממולא בבשר סיסקה (ההוא של הקובה), מרק במיה סורי בלדי, עם שיפודי במיה תאילנדי במילוי שוק אווז. המנה מוגשת כחלק מספיישלים ותיכנס בקרוב לתפריט.
מזל טוב!
צילום: רון ירקוני יחסי ציבור
ג’קו סטריט – רחוב אגריפס 74 ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים