השורשים של “רותס” בעכו העתיקה מוכיחים איכות גבוהה תוך התחדשות עונתית
מוזר ככל שיישמע, שנים חשבתי שעכו זאת עיר עתיקה שנוצרה סביב מנהרות הטמפלרים, והיא הוכרזה כעיר בישראל רק אחרי שמסעדת רותס פתחה את שעריה…
עכו היא עיר מעורבת. ומשכך, זאת כמעט חובה לטייל בשוק, להציץ במלון הבוטיק המרהיב מול החומה והים, וכמובן לעצור לאכול ברותס הבשרית.
על מטבחה של רותס שפועלת גם כעת, מנצח השף דרי (דראל) בן נבט, שמבשל בה כבר מספר שנים לעילא. המקום שומר על איכות גבוהה, דבר די נדיר במקומותינו, תוך התחדשות עונתית, ועמידה בסטנדרט עילי ומשכנע.
אגב, ה”כאילו” גבינות שהוא מגיש הן פרווה, פרי פיתוח של המקום, תטעמו. אל תוותרו על טלה בבישול ארוך, עם ציר טלה, ארטישוק טרי, אפונת גינה.
אה, ותרימו כוסית של עראק גלילי לחיי עם ישראל.
“רותס” – וייצמן 1, עכו
כשרות: רבנות עכו, בשרים חלק בית יוסף, מוצרים מהדרין
צילום: נתי חדד