השוק מתפוצץ מכישרון

מאת:גלית אור
ORGADO מציעה מנות פיוז’ן על בסיס חומרי גלם טריים ועונתיים – בכשרות משודרגת

ORGADO מציעה מנות פיוז’ן על בסיס חומרי גלם טריים ועונתיים – בכשרות משודרגת

קוראינו העקביים כבר מכירים את חיבתי לירושלים ולקולינריה שלה – שהולכת ומשגשגת.

לא יודעת אם מישהו באמת תכנן את זה, אבל שוק מחנה יהודה והגלילות הפך לאחרונה לאזור תעשיה של טעמים, איכותיים ומרתקים, שזאת כבר בשורה טובה. ועדיין – העובדה שטובי השפים בוחרים לקחת את הכישרון שלהם ולהצמיד לו כשרות מהודרת היא כבר נס של ממש.

אז הנה עוד אחת: מסעדת הביסטרו ORGADO של השף קובי קחלון מציעה מנות פיוז’ן על בסיס חומרי גלם טריים ועונתיים, עם שילובים שנבחרו בקפידה. את חומרי הגלם הטריים לגמרי הם “קוטפים” מהדוכנים הכי מוצלחים בשוק. המיוחדות של השף, אם יורשה לי להתמקד – הוא על מנות ראשונות מעולות, למשל אחת שעוד לפני שצבר המקום קילומטראז’ הפכה בולטת ומבוקשת: פריקסה טלה מפורק ברוטב טריאקי ביתי, איולי בזיליקום, כוסברה נענע ובוטנים גרוסים.

עוד בראשונות: סיגר שקדי עגל ופרגית עם זיתים שחורים, אריסה, שום, אורגנו ולימון, סלטון של תרד בצל וחומוס גרגרים, קרם פלפלים וצלפים. ביס בורגר מנתחים מובחרים על בצל מקורמל בבירה, איולי צ’יפוטלה, עגבניה, קורנישונים, חסה וצ’יפס ארטישוק ירושלמי. ו..קבב דג: נענע, בזיליקום, כוסברה, לימון כבוש, בצל סגול, צ’ילי חריף, סלסה של זוקיני ועגבניות, על קרם שקדים. 

בתפריט העיקריות דגמתי ניוקי פטריות על קרם שורשים, פטריות מלך היער, ירדן, ושימאגי, מוקפצות בשמן זית וטימין, ושברי אגוזי לוז מקורמלים, פילה סלמון ברוטב וויסקי – דבש ושום, כרוב לבן פחמים, גרמולטה עשבים, אנדיב מקורמל ויוגורט טבעוני. 

הקינוחים מעולים, מדליקים ומקוריים, אבל כבר לא נותר לי מקום…

צריך לקוות שהמגמה בשוק תימשך, ושחלילה לא נתעורר מהחלום, עם טעם חזק בפה של טלה מפורק ואיולי בזיליקום… 

צילום: גיל אבירם

ORGADO – רחוב יפו 110 שוק מחנה יהודה, ירושלים

כשרות:  רבנות ירושלים, מהדרין בד”צ בית יוסף

ORGADO מציעה מנות פיוז’ן על בסיס חומרי גלם טריים ועונתיים – בכשרות משודרגת

קוראינו העקביים כבר מכירים את חיבתי לירושלים ולקולינריה שלה – שהולכת ומשגשגת.

לא יודעת אם מישהו באמת תכנן את זה, אבל שוק מחנה יהודה והגלילות הפך לאחרונה לאזור תעשיה של טעמים, איכותיים ומרתקים, שזאת כבר בשורה טובה. ועדיין – העובדה שטובי השפים בוחרים לקחת את הכישרון שלהם ולהצמיד לו כשרות מהודרת היא כבר נס של ממש.

אז הנה עוד אחת: מסעדת הביסטרו ORGADO של השף קובי קחלון מציעה מנות פיוז’ן על בסיס חומרי גלם טריים ועונתיים, עם שילובים שנבחרו בקפידה. את חומרי הגלם הטריים לגמרי הם “קוטפים” מהדוכנים הכי מוצלחים בשוק. המיוחדות של השף, אם יורשה לי להתמקד – הוא על מנות ראשונות מעולות, למשל אחת שעוד לפני שצבר המקום קילומטראז’ הפכה בולטת ומבוקשת: פריקסה טלה מפורק ברוטב טריאקי ביתי, איולי בזיליקום, כוסברה נענע ובוטנים גרוסים.

עוד בראשונות: סיגר שקדי עגל ופרגית עם זיתים שחורים, אריסה, שום, אורגנו ולימון, סלטון של תרד בצל וחומוס גרגרים, קרם פלפלים וצלפים. ביס בורגר מנתחים מובחרים על בצל מקורמל בבירה, איולי צ’יפוטלה, עגבניה, קורנישונים, חסה וצ’יפס ארטישוק ירושלמי. ו..קבב דג: נענע, בזיליקום, כוסברה, לימון כבוש, בצל סגול, צ’ילי חריף, סלסה של זוקיני ועגבניות, על קרם שקדים. 

בתפריט העיקריות דגמתי ניוקי פטריות על קרם שורשים, פטריות מלך היער, ירדן, ושימאגי, מוקפצות בשמן זית וטימין, ושברי אגוזי לוז מקורמלים, פילה סלמון ברוטב וויסקי – דבש ושום, כרוב לבן פחמים, גרמולטה עשבים, אנדיב מקורמל ויוגורט טבעוני. 

הקינוחים מעולים, מדליקים ומקוריים, אבל כבר לא נותר לי מקום…

צריך לקוות שהמגמה בשוק תימשך, ושחלילה לא נתעורר מהחלום, עם טעם חזק בפה של טלה מפורק ואיולי בזיליקום… 

צילום: גיל אבירם

ORGADO – רחוב יפו 110 שוק מחנה יהודה, ירושלים

כשרות:  רבנות ירושלים, מהדרין בד”צ בית יוסף

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע