זה הזמן לדבר על ההצלחה המופלגת של מסעדות נחשבות העוברות לכשרות מהודרת
חסד גדול עשה שף אבי לוי, שהנגיש סופסוף את מטבח “המוציא” גם עבור מי שמקפידים על כשרות מהודרת. כמה אפשר לשמוע מקרובי משפחה שמהדרים “אוי, זה לא מהדרין, בואו נחפש מקום אחר?…”.
לוי, שף ישראלי אמיתי, עם סיפור חיים מטורף, עדכן לאחרונה את הכשרות, וכעת היא של בד”צ בית יוסף, הזדמנות טובה לדבר על ההצלחה המופלגת של מסעדות נחשבות בכשרות מהודרת. נדמה שחוץ ממנת היוקרה של כבד אווז בספינג’, כל התפריט המוכר והטוב נשאר על מקומו ולא התפוגג במהלך שדרוג הכשרות.
מילה על המוציא: זאת מסעדה שמציגה גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף ירושלמי, עם תפריט צפון אפריקאי, שבא לידי ביטוי בטעמים, ניחוחות וצבעים עזים, תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג’ירי, מרוקאי וטוניסאי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.
אגב, את פני הסועדים מקבל ציור קיר ענק, הנפרש על קיר במרכז המסעדה. הוא מגולל בפירוט רב את סיפור חייו של לוי – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית והשפעות קולינריות שונות אותן ספג במהלך חייו.
אם יהיה לכם מזל (כמו שלי היה), תוכלו לפגוש את אמו של אבי, מרים, שיושבת בפינה נחמדה מול חלון הרחוב, ומכינה במו ידיה את כל הקינוחים המתוקים והמשגעים.
3 מנות חובה לטעום ולנצור:
מופלטה אנטריקוט – מופלטה ממולאת באנטריקוט משובח, דבש ושקדים
בולט – קציצות אלג’יראיות ממולאות באורז על רוטב עגבניות וכרוב צלוי
דגים בשרמולה – דג קוד מטוגן ברוטב שרמולה אלג’יראי
המוציא – רחוב יפו 113 ירושלים
כשרות: מהדרין, בד”צ בית יוסף