כשיש מי שרוטנים על הפיכתה של מסעדה שווה לכשרה – אני רצה לבדוק
אם יש משהו שמדרבן אותי להגיע למסעדה שאיני מכירה ושלא הוזמנתי אליה, זאת ביקורת קיצונית מדי, לא הוגנת מדי, או מרושעת מדי על מקום שהפסיק לעבוד בשבת או הפך להיות כשר – למרות שהסביבה שלו פחות. כזאת אני.
חבר קולינרי שלח ביקורת מ’הארץ’ על מסעדה אסיאתית ירושלמית כשרה, בשם “אזיה 19”. הביקורת פחות רלוונטית, התגובות הטריפו אותי, לקחתי בייביסיטר וטסתי לשם. מה אומר? חייבים לטעום כדי להבין כמה שקר ושנאה יש בטוקבקים.
מדובר במסעדה יפנית כשרה, מושקעת, עם מנות שמגיעות מהמזרח. חוויה מיוחדת גם למי שטרם ביקר בטוקיו. באזיה מכינים את אטריות החיטה, כמו את קולקציית הגיוזות במקום. כאן גם למדתי שיש דבר כזה “יישון דגים” ולא מתכוונים כאן לעישון דגים בטעות כתיב. מה שנותן ארומה ועומק טעמים נדיר…
ולהמלצות: גיוזה שקדי עגל מעושנים וטלה, אומורצו מאקי – טרטר טונה ואומלט, מאקי מלפפון, עירית ושיסו וצ’יואשי – האמצ’י, טונה בלופין, ביצי סלמון מושרות בטארה, ווסאבי, ג’ינג’ר כבוש ואבקת נורי.
אה, ולא לפספס את קינוח השלג – שלג קוקוס מרסיסי קרח שנימוחים בחיך.
עונג.
אזיה 19 – עזה 19 ירושלים
כשרות: בהשגחת הרבנות ירושלים
צילום: איתי קרמני