אם כבר לצאת מהבית בפסח

מאת:גלית אור
“אווה סאפי” ביפו מביא את האופי הנועז של המטבח המרוקאי לצלחת עם טוויסטים

אם כבר לצאת מהבית בפסח…

“אווה סאפי” ביפו מביא את האופי הנועז של המטבח המרוקאי לצלחת עם טוויסטים – גם בגרסת הכשל”פ

כל עדה ומנהגיה, כל עדה ותפנוקיה, הפעם בשל הנסיבות, נתמקד בעדה המרוקאית, שאיך לומר? בפסח היא לא פה ולא שם. 

היא לא בצד האשכנזי שמנוע לחלוטין מקטניות, ולא בצד המזרחי, שכמעט הכול מותר אצלו בפסח, היא ככה ככה. לא אורז, אבל חלק מהקטניות בעיקר הטריות – מותרות, ולמה אני נכנסת לפירוט הזה? כי במצב שבו העם שלנו נמצא, קיטוב, ופירוד והבדלי מעמדות – חג הפסח הקרוב עלול להיות מסובך מה למשפחות למעורבות.

לכן, אם מותר לכם, או שאתם יכולים לגלות גמישות מסוימת בהתפתחות המנהגים של פסח, לכו לשמוח קצת. המסעדה המרוקאית “אווה סאפי” ביפו היא שמחה, וקצבית, ומאירה את העיניים והחיך. היא נוסדה על ידי האחים מיקו ושמעון ברק, שדגדג להם לחזור לשורשים הקולינריים המשפחתיים, והביאו אל מטבח המסעדה את אימא סוליקה, שהכניסה את הטעמים והנשמה לתפריט המסעדה. 

האוכל של סוליקה, שנולדה וגדלה במרוקו, מביא את האופי הנועז של המטבח המרוקאי לצלחת עם טוויסטים שהקפיצו אותו והתאימו אותו לחך הישראלי. במסעדה תפריט עשיר ומגוון של מיטב מאכלי העדה. בין המנות: הסלטים הנהדרים: הגזר המרוקאי, קרם החציל במיונז, סלט העגבניות החריף, סלט תפוחי אדמה. ובמנות העיקריות, תבשיל הקציצות הנדיר, מנת הספיריבס המנצחת, תבשיל ריאות ותבשיל מח ועוד.

בפסח הקרוב המסעדה התאימה את התפריט המרהיב שלה, המסעדה תהיה פתוחה ללקוחות ולהזמנת אוכל מוכן לאיסוף והזמנה (ואיסופו על ידכם, יש גבול). 

פסח כשר, שמח ואל תגזימו עם המצות.

צילום: אווה סאפי

אווה סאפי – השחר 8, יפו 054-2533348

כשרות: רבנות תל אביב – לאוכלי קטניות

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע