הנותן ליעף כח

מאת: אבי ציטרשפילר, “חוות דרך התבלינים”
5 צמחי מרפא שיכולים לסייע לבעיות עייפות

רבים מאיתנו קמים מהשינה עייפים, חשים חוסר אנרגיה, בקושי מחזיקים עד סוף היום וגוררים עייפות במשך ימים ושבועות רבים. להתשה הזו עשוי להיות מחיר כבד לאורך זמן – אך לא מדובר בגזירת גורל: יש מה לעשות.
חמישה צמחים להתמודדות עם עייפות

1. פרחי לבנדר- להרגעה
עד כה גילו בצמח הלבנדר עשרות רכיבים פעילים הידועים כמרגיעים. זהו צמח נהדר לטיפול בחולשה של מערכת העצבים, ושימוש קבוע בו יוריד מתח ויטפל בתוצאות המתח כמו חרדה ודיכאון. צריכת לבנדר תשפיע לטובה על משך ועומק השינה, על רמות האנרגיה והערנות בבוקר ועל איזון עצבי כללי. הלבנדר יסייע במצבים של דיכאון קל וחרדות, יתר לחץ דם ובמעבר של הגוף למצב מנוחה וטעינת מצברים.
איך משתמשים? דרך הצריכה הנכונה ביותר ללבנדר היא ע”י שאיפת תכולת הצמח. ניתן להשתמש בשמן אתרי של הלבנדר, בפרחי לבנדר יבשים או בטריים. את השמן האתרי נטפטף לתוך מבער אשר יפזר באוויר את החומרים הפעילים. נוסף לכך, ניתן לטפטף מעט מהשמן האתרי ישירות על גב כף היד או בית החזה ולשאוף ממנו במהלך כל היום. את פרחי הלבנדר היבשים ניתן להכניס לכרית וליהנות משאיפה שלהם כל הלילה ואת פרחי הלבנדר הטריים נוכל להרתיח בסיר מים, ולשאוף את האדים שיתפזרו בחדר.

2. שורשי וויטניה – חזרה לאיזון במצבי מתח
שורשי צמח הוויטניה מכילים חומרים הדומים בהרכב המולקולרי שלהם להורמוני מתח מדרגה שנייה ומביאים בשורה חשובה לאלו מאיתנו שמסתובבים עייפים לאורך זמן ועשויים להביא לשינויים פיזיולוגים ורגשיים בגופינו בצורה של מיתון עייפות, חזרה לאנרגיות מחולשה, חזרה לחיוניות ויצירה, הפחתה בהפרעות שינה, טיפול בחוסר שקט ודאגות, חזרה לאיזון בלחץ הדם, שיפור תפקודים מנטליים ופיזיים ועוד.
איך משתמשים? בערב מכניסים כפית שורשים יבשים לתוך כוס מים פושרים, בבוקר מרתיחים את המים עם הצמח לעשר דקות עם מכסה סגור בסיר קטן. לאחר צינון קל, מסננים ושותים. ניתן לשפר טעם בעזרת לימון/ דבש/ צמחי חליטה נוספים שנכניס לכוס. יש לחזור על הפעולה במשך מספר חודשים, פעם אחת ביום.

3. שורשי שן הארי – ניקוי וחידוש מערכות
הצמח מכיל רכיבים מרים המשפיעים במיוחד על הכבד, אנזימי עיכול, רכיבים פרוביוטים לאיזון פלורת המעיים, רכיבים מזינים כמו ויטמינים מקבוצתA ו B, ומינרלים כמו אשלגן, סידן, זרחן, גופרית, נתרן ומגנזיום. שימוש בצמח ישפר תהליכי ספיגה ועיכול, יתרום לפינוי תקין של מערכת העיכול, ספיגה והטמעה של רכיבים ופינוי פסולת, יקטין את העומס המטאבולי על הכבד וישמור על פעילותו, ישפר את תפקודה של מערכת החיסון, יזין ויתמוך בגופינו. תהליכים אלה יאפשרו לגוף מנוחה והשלמת חוסרים, מה שיהווה מפתח עיקרי להשבת האנרגיה לחיינו ולטיפול בעייפות.
איך משתמשים? משרים ללילה בכוס מים פושרים ובבוקר מרתיחים לעוד 10 דקות, מסננים ושותים. יש לחזור על הפעולה במשך מספר חודשים, פעם ביום.

4. שורשי אסטרגלוס – חיזוק מערכת החיסון
על פי המסורת הסינית, נחשב האסטרגולוס לאחד הצמחים החשובים ביותר להחזרת אנרגיה וחיוניות לגופינו, בעיקר בשל השפעתו החזקה על מערכת החיסון. צריכת אסטרגולוס מומלצת למספר חודשים רצופים ותשפיע על חיזוק רב מערכתי, הגברת התגובה החיסונית (נטילתו אף משפרת עייפות ותשישות כתוצאה מטיפולים כימותרפיים ), זרימת דם תקינה, הגנה על הכבד, פעילות אנטי דלקתית חזקה והשפעה על איזון האדרנל וייצור הורמוני מתח.
איך משתמשים? מכניסים לכוס מים פושרים בערב כפית שורשי אסטרגולוס ומשרים במשך הלילה. בבוקר מרתיחים לעשר דקות, מסננים ושותים (כדאי לנסות ללעוס את האסטרגולוס ולבלוע).

5. קליפות פרי הגארסיניה
גארסיניה הינו עץ טרופי שמקליפות פירותיו אפשר להפיק תועלת רבה. זהו צמח מפתח לסיוע בתהליכי הורדת משקל, תוך ווסות ואיזון רמות הסוכר והשומנים בדם. בצמח ישנם רכיבים מאלחשי טעם מתוק, מרגיעים וממתני בולמוס אכילה. שימוש בצמח ישפיע על חילוף חומרים תקין, ירידה בכמות השומן שהכבד מייצר מפחמימות, הגנה על כלי דם ועוד. עודף משקל הינו גורם מרכזי ליצירת עייפות ותחילת מחלות, ושימוש בגארסיניה יאפשר לחזור למשקל נכון והרגשה טובה.
איך משתמשים? שמים קליפה אחת בכוס מים רותחים ומשרים לעשר דקות, שותים את המים ולועסים את הקליפה. מומלץ לשתות את חליטת הגארסיניה עד שלוש פעמים ביום במשך חודשיים.

****

מתכון מומלץ המשלב את כל הצמחים
שילוב של הצמחים למרקחה אחת יומית, יסייע לחזק את החיוניות ולהעלים את העייפות:
1. הכניסו את שורשי האסטרגולוס, שן הארי והוויטניה לחצי ליטר מים פושרים (כפית מכל אחד) והשרו במשך הלילה.
2. בבוקר הוסיפו את קליפות הגארסיניה למים, והרתיחו את ארבעת הצמחים לעשר דקות עם מכסה סגור.
3. סננו ושתו מחצית מהכמות בבוקר, ומחצית מהכמות בערב (במהלך היום יש לשמור בקירור).
4. שלבו שאיפה של הלבנדר באחת מהצורות שהוצעו והתמידו בפעולות הללו במשך מספר חודשים.

חשוב לזכור שהשימוש בצמחים הוא רק חלק מתהליך רחב יותר. עצרו רגע וחשבו מסלול מחדש, שנו את סדרי העדיפות שלכם, הקשיבו לגוף וללב וספקו לעצמכם פתרונות מהירים.

אבי ציטרשפילר הוא עשבונאי, הרבליסט ובעלי “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית. לפרטים: 04-9533405 ובאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/

Add Your Heading Text Here

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תפריט נגישות

רוצים להישאר מעודכנים?

השאירו פרטים והגיליון ישלח אליכם למייל מידי שבוע