החדשה של גבעת שמואל יודעת לכבד את פיסות הדג ולהעניק להן את המקום הראוי
העורך שלח מייל שכולו רמזים, "את כותבת יפה" הוא אמר, "אבל מתמקדת יותר מדי בירושלים. אין מה לאכול בתל אביב? המרכז שומם קולינרית?" אז הגעתי למרכז.
סאקורה, מסעדת בר יפנית בגבול גבעת שמואל-רמת גן, היא פנינה קולינרית שפותחת בשש בערב (כיאה למסעדת יוקרה) ומעניקה חוויה אסייתית אותנטית באווירה מושלמת לשעות הערב.
המטבח של סאקורה מציג קולקציה מפתיעה באיכותה עם הבנה עמוקה כיצד להעניק לסועדים חוויה בלתי נשכחת. הדגש על טעמים עזים לצד טיפול עדין בדגים מוכיח יד מקצועית.
סלט השורשים המרענן עם כוסברה ונענע בכמות נדיבה הוא מהטובים שטעמתי. כרוב סגול, גזר, קולורבי, נענע וכוסברה, מוגש עם רוטב אסייאתי פיקנטי ובוטנים קלויים. גיוזת הפרגית בעבודת יד, מאודה עם נגיעה של צריבה התבררה כנושמת ומדויקת, והקריספי רייס סלמון פשוט אגדי – הפריכות של התהדיג האסיאתי השתלבה להפליא עם טרטר הסלמון העדין.
החציל במיסו מציג רעיון מבריק: חציל מטוגן בציפוי רוטב מיסו מתוק, שומשום קלוי ועירית
קצוצה. מדליק, אם כי לגמלונית כמוני נדרש הסבר קצר כיצד לשלוף את בשר החציל בצ'ופסטיקס (המדור קורא לאמץ טכניקה רשמית!).
המטבח בגבעת שמואל יודע לכבד את פיסות הדג ולהעניק להן את המקום המכובד והראוי. אף שלא הגעתי בשביל הקוקטיילים, טעימת שניים מהם הייתה הפתעה משמחת.
בקיצור – מסעדה מצוינת במיקום מעולה. סוף-סוף יש במרכז מקום לקחת אנשים שאני צריכה להרשים.
- סאקורה: ז'בוטינסקי 512, גבעת שמואל
- כשרות: הרבנות רמת גן
